Германка роди момченце на Бабинден без лекарска помощ в своя нов

...
Германка роди момченце на Бабинден без лекарска помощ в своя нов
Коментари Харесай

Германка роди единственото бебе в родно село ВИДЕО

Германка роди момченце на Бабинден без лекарска помощ в своя нов дом, намиращ се в отдалечено място посред Стара планина. Оказва се, че това е историческо събитие за село Гайдари, където германско семейство от към 30 души е решило да се засели и да живее природосъобразно. 

Населеното място е в идеалния географски център на България. Буквално до предишното лято селото е в рубрика „ изоставени “ и „ без нито един гражданин “.  Тогава в него пристигат …над 30 души. От Германия. Всички - родственици.

" Те са от лятото на територията на село Гайдари. Облагородяват региона, изискването им е да не са до основен път, с цел да са необезпокоявани ", твърди Денчо Минев, кмет на Трявна.

Освен, че внезапно заселват изоставеното село Гайдари, немските посетители към този момент са вписани и в историята на района. Преди седмица в обитаемото място, точно на Бабинден - се ражда дете.

" Първият гражданин на село Гайдари. От 50 години тук не е раждано дете ", споделя Сашо Станчев, кметски наместник.

Така малкият Бен, който е единствено на една седмица, е вписан с място на раждане – село Гайдари, Община Трявна. А неговите родители – Кати и Бастиян, дружно с всички свои родственици, са избрали този метод на живот - в комуна, природосъобразно, написа " Нова ".

За всеки случай кметският наместник на Гайдари вика кола за спешна помощ след раждането, само че лекарите установили, че появяването на детето сред природата, в сърцето на Стара планина, е сполучливо и всичко е наред. 

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР